Konkurs kulinarny klas SPP

„Zdrowy styl życia”- pod takim hasłem klasy II, IIIb i IIIe Szkoły Przysposabiającej do Pracy wraz z wychowawcami zorganizowały konkurs kulinarny. Zaproszonym gościem była pani wicedyrektor mgr Anna Ciuk.

Tematyka konkursowa obejmowała następujące zagadnienia: prawidłowe żywienie, odpowiedni ubiór i higienę osobistą, radość, zadowolenie i pozytywne nastawienie, wypoczynek czynny i bierny oraz aktywność ruchową. Poszczególne klasy przygotowywały się do konkursu omawiając treści w

czasie lekcji funkcjonowania, gospodarstwa domowego oraz tworząc prezentację na zajęciach rewalidacji komputerowej.

Konkurs rozpoczął się od przedstawienia i omówienia prezentacji multimedialnej, jako podsumowania zdobytej wiedzy. Potem nastąpiła część praktyczna, w trakcie której uczniowie  przygotowywali  potrawy zgodnie z wiedzą o prawidłowym żywieniu.

Do degustacji podano sałatkę wiosenną „Awanturka” z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, zupę jarzynową z mrożonki z makaronem oraz domowe lody waniliowe z sałatką owocową

Na koniec głos zabrała pani dyrektor, dziękując i podsumowując pracę poszczególnych klas, a także oceniając jej efekty.

Konkurs zorganizowały nauczycielki: mgr Marta Jaworska, mgr Małgorzata Kalemba, mgr Magdalena Pielech.

 

 

Nasi Przyjaciele


 

 

Federacja 13 ogniwo

 


 

EAE

 


 

 


Nasze konto

Bank Gospodarstwa Krajowego

Rachunek bieżący

23 1130 1105 0005 2485 0820 0001

ZFŚP

93 1130 1105 0005 2485 0820 0002

Darowizny

66 1130 1105 0005 2485 0820 0003

Schroniska młodzieżowe